sábado, 21 de septiembre de 2019

Els PLE (Personal Learning Environment)

Hola, estimats lectors!

El divendres 20 de setembre vam fer la primera classe de grup petit. 

El professor ens va explicar el que és un PLE (Personal Learning Environment). Un PLE és un conjunt d’estratègies conscients, eines, recursos i persones amb les que aprenem. Seguidament, vam veure els diferents tipus de PLE que existeixen i els elements que es poden incloure dins d'aquests, com eines de càlcul, fonts d'informació, eines d'organització personal... Després vam dibuixar-nos a nosaltres mateixos i vam escriure-hi al voltant aquells elements que conformen el nostre PLE. Ja fet el nostre PLE a mà, vam passar a crear el nostre PLE digital utilitzant una pàgina web anomenada Symbaloo. Finalment, vam veure un fragment de dos vídeos: un creat per Carmen Molina Fernández, una estudiant d'Educació primària de la Universitat de Murcia que ens explica el seu PLE i un altre de Jordi Adell, professor de la Universitat Jaume I de Castelló, sobre els PLE.


Personalment, considero que el fet de saber què és un PLE i d'utilitzar-lo mitjançant eines digitals com Symbaloo, és molt important tant per als mestres com per als alumnes de qualsevol edat, ja sigui per la seva vida acadèmica com per la seva vida personal. Penso que és interessant que els nens aprenguin això des de petits, de manera que es vagin acostumant a ser conscients de quines són les fonts, eines, persones... de les quals extreuen informació i aprenen. També, em sembla que Symbaloo és una bona eina ja que és com un escriptori portàtil i, per tant, si volem treballar amb nens utilitzant la tecnologia, és molt pràctic perquè les classes avancin sense entrebancs.

I fins aquí aquesta publicació, espero que us hagi agradat.

Adjunto dues imatges, la del meu Symbaloo i la del meu PLE dibuixat, a part dels dos enllaços dels vídeos vistos al final de la classe.



https://www.youtube.com/watch?v=acFdIVD2ZSA&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=xKUiBD6Ckmg&feature=youtu.be

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Una assignatura fonamental

Hola, estimats lectors! Aquesta probablement será la meva última entrada al blog i us parlaré sobre les meves reflexions i opinions sobre ...