sábado, 5 de octubre de 2019

Shanti Bhavan i els vídeos educatius

Hola, estimats lectors!

El dijous 3 d'octubre van venir a fer-nos una xerrada en Manju i en Prem, dos nois de l'Índia, ex alumnes de Shanti Bhavan School, una escola situada a Bangalor, que garanteix una bona educació als nens i nenes que pertanyen a la casta dels "intocables", és a dir, la casta més baixa del país, utilitzant elements i coneixements digitals com a suport. Ens van explicar com es seleccionen els nens i nenes, ja que han de ser grups reduïts, com funciona l'escola, la seva experiència...

Quan van marxar, vam parlar sobre els vídeos educatius i la televisió educativa, és a dir, el paper dels vídeos i de la televisió en l'àmbit educatiu. El seu paper més important és informar, instruir, divulgar, explicar, motivar, educar en valors o moralitzar... Seguidament, vam veure diferents exemples de programes i vídeos divulgatius, fake news, pàgines web informatives... Tot això dirigit als infants. Finalment, vam veure dos curtmetratges que em van cridar l'atenció i que us els afagiré al final de la publicació, un d'ells s'anomena "El sándwich de Mariana", que tracta sobre el bullying i, per tant, la seva intenció és moralitzar i fer reflexionar els alumnes. L'altre s'anomena "Acorn", és animat i pretén motivar-los. 

Jo penso que és important que els mestres i els que ens estem formant per ser-ho, ens informem i aprenguem sobre altres tipus d'escoles d'arreu del món, com és la Shanti Bhavan, per tal de descobrir altres mètodes utilitzats per a l'aprenentatge dels nens i obtenir noves idees, com també ajudar i aportar coses que considerem que són necessàries a aquestes escoles. A més, també seria interessant que els infants coneguessin altres escoles i la situació dels nens d'altres països, perquè vegin i entenguin que han de sentir-se afortunats de poder ser escolaritzats sense problemes i, per tant, motivar-se a anar a classe i a divertir-se aprenent. 

També considero que els vídeos educatius són fonamentals per complementar les classes dels mestres, sobretot els explicatius. Sempre és divertit per als nens veure un vídeo que estigui adaptat a ells, on hi hagi dibuixos, imatges en moviment i explicacions més senzilles, d'aquesta manera paren atenció i aprenen sense avorrir-se. A més, opino que els vídeos moralitzadors han de ser-hi sempre presents a classe, per tractar temes desgraciadament tan comuns com el bullying, els abusos sexuals... Per tal que els nens vegin les conseqüències d'aquestes situacions i sàpiguen identificar els senyals quan les estan patint.

I això és tot per avui, espero que us hagi agradat! Escriviu-me als comentaris què en penseu de tot això, fins aviat!




https://vimeo.com/86362805
https://vimeo.com/100534222

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Una assignatura fonamental

Hola, estimats lectors! Aquesta probablement será la meva última entrada al blog i us parlaré sobre les meves reflexions i opinions sobre ...