sábado, 26 de octubre de 2019

Les infografies

Hola, estimats lectors!

El divendres 4 d'octubre vam parlar sobre les infografies. Una infografia és una combinació d'imatges i text que comunica una informació de manera clara, fàcil i visual, amb l'objectiu de  maximitzar la comprensió. Seguidament, cada grup de treball va analitzar un programa infantil de televisió diferent i va fer-ne una infografia. El meu grup i jo vam fer-la sobre el programa Info K, us adjuntaré la fotografia de com ens va quedar al final de la publicació.

Considero que els fulls informatius simples com les infografies són importants per als mestres, ja que la tasca principal d'aquests és educar, informar als alumnes sobre diferents temes i sobretot, fer-ho de manera que aquests els entenguin bé. Per tant, estaria bé que els mestres les utilitzessin i fins i tot les fessin ells mateixos per consolidar fàcilment el que expliquen a classe, a més d'animar els alumnes a fer-les ja sigui sobre els temes que aprenen a classe com sobre aquells que han d'exposar a l'hora de fer un treball. També és interessant el fet d'aturar-se a analitzar coses conegudes o que veiem fàcilment i haver de seleccionar certes dades. Per exemple, a l'hora de fer la infografia sobre l'Info K, l'únic que sabíem era que aquell programa mostrava notícies als nens i alguns de nosaltres el coneixíem de quan érem petits, però no sabíem que tenien un blog, que tenien diverses seccions on hi podies participar... Llavors, ens va servir per aprendre coses noves d'aquest programa d'una manera més fàcil i seleccionant allò que és imprescindible per aparèixer en una infografia. És per això que penso que és important treballar les infografies a les aules, tant per als mestres com a material de suport, com per als alumnes, que aprendran a ser més crítics i a seleccionar bé la informació.

I això és tot per avui, espero que us hagi agradat! Si voleu fer una infografia, podeu utilitzar pàgines web com canva.com o piktochart.com.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Una assignatura fonamental

Hola, estimats lectors! Aquesta probablement será la meva última entrada al blog i us parlaré sobre les meves reflexions i opinions sobre ...